Нов вид измама от типа фишинг има за цел да източва

...
Нов вид измама от типа фишинг има за цел да източва
Коментари Харесай

Нова измама с имейли в нета, този път от името на "Български пощи"

Нов тип машинация от вида " фишинг "  има за цел да източва банкови карти на консуматори. Този път става въпрос за интензивно разпращане на подправените известия от името на „ Български пощи “. Хакери и този път нападат потребители чрез подправени имейли. Подобен тип машинация и подправени съобщения се получават и от другите типове банки. Съветваме Ви в никакъв случай да не разгласявате персоналните си данни и номерата на банковата си карта, както и да не отваряте разнообразни типове атачмънти при приемане на съмнителни имейли. 

От " Български пощи "  напомнят, че подправените електронни известия се разпращат от името и/или с логото на сдружението, от време на време под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса. В доста от имейлите попада информацията за контакт с „ Български пощи “.

Освен известията в които се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се показва случаен номер / и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес. Най-новите изискват поръчка за пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат.

Във всички подправени имейли се изисква получателят да даде данни от банкова карта и други персонални данни.

Български пощи “ обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Дължими цени към сдружението и държавни вземания се заплащат единствено в пощенската станция при доставката на пратката.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР